Известие

Collapse
No announcement yet.

Цапа свещи!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Дано не ви се доспи докато доочетете до край

Така продължавам с историята с молба ако някой е имал нещо подобно да сподели или всякакви идеи ще са добре дошли, смятам събота и неделя да се посветя на втората ми жена ( също толкова капризна като и първата ) След като стегнах бобината колата вървя нормално половин ден и после пак същото прекъсване при набиране на скорост между 1000 и 3000 оборота колата все едно единия (или повече) цилиндр ту работят ту не. Както и да е ходих на диагностика ( по точно на две , между друото момчетата в Крафт са най малкото с добро отношение към клиента ) След два часа диагностики смяна на 3 бобини показва че 2 цилиндъра са с по малко подаване на ток . Компютърчето , или каквото е там ( жичката дето стърчи до въздушния филтър ) не щеше да се включва ( и на двете диагностики) , само за момент се включи и доколкото успя да види момчето нямаше грешки. Питах ги дали може да е от неправилно зацепен ангренаж , почнахме да проучваме въпроса и тъй като при мене не се виждат никакви белези по маховика ( по техни думи ) при 1 цилиндър изваден до края даваш едно зъбче разлика . Прибрахй се , разглобих я , презацепих ангренажния ремък изхвърлих свещите бош и сложих някакви френски , които ми ги дадоха на оборище като най добър заместител на Lodge. Сложих новите свещи и........... Колата като е студена и работи на 4 цилиндъра върви много по бързо от преди , но прекъсването пак остава когато позагрее малко ...... Та вече не знам какво да й проверявам.
    Чакам мнения плийз !!!!!
    Осел Останется ослом, хотя осыпь его звездами;где должно действовать умом, он только хлопает ушами.................... Г.Державин

Comment

Забравих , преди няколко дена й сложих добавка STP aма пишеше да сипа добавката после бензина , аз просто изсипах всичко вътре , без да зареждам бензин
      Осел Останется ослом, хотя осыпь его звездами;где должно действовать умом, он только хлопает ушами.................... Г.Державин

Comment

първо иди на свястна диагностика във София поне има къде да ходите и другото което е вземи си сложи едни свещи Денсо
        АлфаРомео 146 1.4 16V 103hp skype name billyboy2203/ ICQ: bili`- 166537162

Comment

А за инжекторите ето малко инфо за съжаление нямам време да го преведа . Ако някой не разбере някакво изречение , копи и пейст тука - ще ви го преведа !!!!

линк

Едитнах ти линка, че разтяга страницата
          tonov

Comment

трябва да се махнат двете гумички от инжектора,също и пластмасовия пръстен и маншона от страната която влиза в блока

Какво става ако едната гумичка от страната която влиза в блока липсва ???? Щото сега съм ги извадил инжкторите и на единия го няма по белезите личи че изобщо не го е имало????

Comment

лошо, провери дали не е останала в блока. иначе гумичките са стандартни и стават от бош.
              kompir, тая зелената алфа май съм я засичал по цветарска някъде. може някоя събота или неделя.
              точка

Comment

Сигурен съм че не е имало ........това може ли да доведе до загуба на компресия??????

Comment

---
                  Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 15:11.
                  Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

kolev ходи ли на Арбанаси?аз вчера бях замалко там,пък колата не на цветарска а на Елин Пелин. Ще намеря и време да отида на крушата защото още не съм ходил заради работата ако ходиш всеки четвъртък ще се видим там.
                    Alfa Romeo146 1.6i BOXER 96г.

Comment

Всичко свърши с ремонт на бензинова помпа Ебаси майсторите , на снимката е помпата както я заварих , течноста вътре е бензин .

Comment

работата на гумичката е да пази бензина да не избяга навън и да фиксира инжектора.кой знае какво става ако я няма. ти изчисти ли ги и имаше ли ефект.
                        в арбанаси не ходих ама в крушата мога да се появя,тя ми е близко.
                        точка

Comment

А ето и как изглеждаше всичко това . Оказа се че едния канал откадето отива бензина към двигателя е правено ( по левашкия начин ) с растопяване на пластмаси. Ето какво направих с течен метал , единственото ми съмнение е дали този течен метал издържа на бензина.

Comment

тоя течен метал колкото пъти съм пробвал никога не се е получавало с него. обикновената епоксидна смола е доста по-здрава но много време съхне. що не потърсиш из моргите такава пластмаса.
                            точка

Comment

Първоначално публикувано от kolev
                              тоя течен метал колкото пъти съм пробвал никога не се е получавало с него. обикновената епоксидна смола е доста по-здрава но много време съхне. що не потърсиш из моргите такава пластмаса.
                              Аз мисля че поне временно съм оправил проблема , а каква е цената на новата помпа , ????

Comment

---
                                Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 14:15.
                                Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

Working...
                                X